Kumaş ile nakışın bir aradaki zarafetini sunmak istiyorum.El emeklerimi sizinle buluşturmak dileğimle.. El emeği, kişisel bakım ve ev bakımı hakkında bilgilerimi de sizinle paylaşacağım. Ayrıca Amway ürünleri hakkında da bilgilenmiş olacaksınız.

27 Eylül 2011

Ev Bakım Ve Ev Teknolojisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

EV BAKIM VE EV TEKNOLOJİSİ


1- LOC çamaşır makinelerinde kullanılabilir mi?
LOC çamaşırlarınızda leke çıkarıcı özelliği nedeniyle lokal olarak ön işlem uygulayabileceğiniz bir üründür.Ancak çamaşır makinelerinde deterjana eklenerek kullanılmasını önermiyoruz.

2- LOC çok amaçlı temizleyici’yi deri koltuklarda kullanabilir miyiz? 
LOC çok amaçlı temizleyici yıkanabilen ve silinebilen yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Deri temizlemek amacıyla kullanmanız uygun olmaz.

3- i Cook tencerelerimi LOC Metal Temizleyici ile parlatabilir miyim? 
Evet. Ancak LOC Metal Temizleyici’yi i Cook tencerelerinin sadece tabanında ve iç yüzeyinde kullanmalısınız.

4- espring Su Arıtma Sistemi özel kuyu suları için kullanılabilir mi?
eSpring Su Arıtma Sistemi, içilebilir kabul edilen şehir suyu veya özel su kuyuları için yapılmıştır. Su Arıtma Sistemi, özel bir kuyu suyundan temin edilen su kullanılacaksa, kuyu suyunun yılda bir kez test edilerek içilebilir nitelikte olup olmadığı kontrol edilmelidir.

5- eSpring Su Arıtma Sistemini işyerlerinde, apartman girişlerinde kullanabilir miyiz.? 
Hayır. eSpring Su Arıtma Sistemi ev tipi olarak tasarlanmıştır. 6 kişilik bir ailenin yıllık yaklaşık 5.000 litre olan ihtiyacına göre tasarlanmıştır

6- eSpring Su Arıtma Sistemi’nde arıtılmış su, saklanabilir mi?  
Evet, eSpring Su Arıtma Sistemi’nde işlenmiş yani arıtılmış suyun kirlenmesini önlemek için temiz bir kapta saklayın. Ve ağzını sıkıca kapayın. Eğer havayla temes etmeyen bir kapta uygun şekilde soğutulursa arıtılmış su bir haftaya kadar saklanabilir.

7- eSpring Su Arıtma Sistemi bir çeşmeden akan suyun akış hızını azaltır mı? 
eSpring Su Arıtma Sistemi’ni kurduktan sonra filtre edilmemiş suyun akış hızı değişmez, filtre edilmiş su ise dakikada maksimum 3.4 litre hızda akar. Bu akış hızı karbon blok filtrenin ve UV lambasının gerekli arıtmayı yapabilmeleri amacıyla su ile yeterince temas etmeleri için gerekli zamanı sağlar.

8- eSpring Su Arıtma Sistemi sudaki yararlı mineralleri yok eder mi? 
Hayır. eSpring Su Arıtma Sistemi kalsiyum magnezium ve flor gibi yararlı mineralleri yok etmez.

9-eSpring’in garanti koşulları nasıldır? 
eSpring’in garanti suresi 2 yildir. Bu süre zarfında herhangi bir yedek parça temini gerektiğinde bunu ücretsiz olarak gerçekleştirmekteyiz. Ürünün Müşteri Tatmin Garantisi ise 3 aydır. Memnun kalmamanız durumunda 3 ay içinde faturası ile birlikte iade edebilirsiniz. Urunumuzu evinizdeki diger elektronik esyalar gibi degerlendirebilirsiniz. Hicbir elektronik esyanin omur boyu garantisi bulunmamaktadir. Bu sure kullanim sekline gore degisebilir. Ancak bir ariza soz konusu oldugunda, eSpring’in yedek parcalari gerektigi taktirde Amway tarafindan temin edilecektir.

10- eSpring suyumu tahlil ettirmeli miyim? 
eSpring suyunun tahlil edilmesini, tahlil gereçleri ve ortaminin ne derece saglikli ve güvenilir olduğu konusunda şüpheler olabileceğinden Amway olarak önermiyoruz. Bu noktada suyu aldiginiz kabın tahlile götürülmeden önce geçirilen sürenin bile sonuclari degiştirebilecek kadar onemli bir faktor oldugunu soylemek zorundayiz. eSpring NSF ve Uluslarası Su Kalite Derneği gibi iki dünya çapında geçerliliği olan bir kuruluştan onayli olmasi zaten baska turde tahlillerin yapilmasini gerektirmeyecek bir durumdur. Bu anlamda eSpring'in Ürün Rehberi'nde test sonuçlarını gösteren sayfalar yer almaktadır. Birtakım rakip firmaların yanıltıcı biçimde kullandıklari Elektroliz Testi suyun icinde minerallerin var olup olmadigini tesbit etmeye yarar, mineral var ise suyun rengi bulanıklaşır, eSpring insan sagligi icin faydali olan kalsiyum, magnezyum gibi mineralleri filtre etmedigi icin bu test uygulandiginda su bulanik bir hal alir, ancak bu suyun kirli oldugunu degil minerallerin var oldugunu gosterir.

11- Halı şampuanı halı makinelerinde kullanılabilir mi?

Hayır

12- LOC Plus Banyo Temizleyicisi ve LOC günlük duş temizleyicisi , arasında bir fark var mıdır? 
LOC banyo, banyo yüzeylerinin temizliği içindir, diğer taraftan LOC duş günlük olarak ıslanan yüzeylere püskürtülerek, kireç kir ve küf tabakalarının birikimine engel olur.

13- Mobilya cilası ahşap boyası içerir mi, kullanıldığında renk değişimi olur mu? 
Hayır 

14- Metal temizleyici gümüş temizliğinde de kullanılabilir mi?
  Hayır

15- SA8 ürünlerini en verimli kullanım şekli nasıldır? 
SA8 bir sistem temizleyicisidir. Dolayisiyla en iyi sonucu sistemin tum parcalarini bir arada kullanarak elde edebilirsiniz. Kimi kir ve lekeler on islem gerektirebilir. Dolayisiyla bu tur camasirlarda SA8 deterjaninin yaninda sistemin diger urunlerini kullanmaniz gerekebilir. SA8 Yikama Oncesi Sprey, Gelzyme, Her Cins Kumas Beyazlaticisi ya da Tri Zyme gibi. Camasir deterjaninin kullanim miktari ise kirlilik derecesi ve kullandiginiz suyun sertlik derecesine gore degisir. Hangi durumlarda kac olcek kullanacaginiz konusunda size urun ambalajlarinin uzerinde yer alan kullanim talimatlari yaninda Urun ve Satis Bilgileri Rehberinin ilgili sayfalari isik tutabilir.

16-Perma Clearin kullanım şekli nasıldır? 
Perma Clear yapismaz oto ön cam kaplama sistemini kullanma talimati su sekildedir: 
1.Yikama sitemini devamli olarak çalistirmak suretiyle veya su haznesi yerinden çikiyorsa alip ters çevirerek arabanin ön cam yikama sisteminin içindekileri bosaltin. 
2.Suyla bütün ön cam bölgesini yikayin 
3.Önerilen seyrelti oranina göre su sisesini doldurun 
4.Ön cam yikama sistemini çalistirin. Perma Clear ambalajinin uzerindeki katlı etiketin arkasında urunun hangi hava sicakliklarinda hangi oranda suyla seyreltilecegiyle ilgili aciklamali cizelgeye ulasabilirsiniz. Bu çizelgede silecek haznelerinin hacminin genellikle 3 lt lik oldugu düsünülerek buna göre oranlama yapilmistir. Çizelgenin okunuşu şu şekildedir.0 ile +40 derece arasindaki hava sicakliklarinda, ürünün 1e 20 ölçüsünde seyreltilmesi gereklidir. Yani 1 birim ürün 20 birim su içinde seyreltilmelidir. Bu dogrultuda 3 lt lik bir su haznesine 150 ml lik ürün koymaniz gereklidir. Diger hava sicakliklari için çizelgedeki cetvele uyulmalıdır.

17- Dish Drops Bulasik makinasi deterjani ile birlikte tuz kulllanmak gerekli midir? 
Sayın Toksoy; Dish Drops Bulaşık Makinesi Deterjanı ile birlikte tuz kullanmanızı, Türkiye şartlarında suların yoğun oranda kireçli olması nedeniyle, makinenizin güvenligi açısından gerekli görüyor ve öneriyoruz. Saygılarımızla

18- Halı aplikatörüm su puskürtmüyor sebebi ne olabilir ? 
Halı aplikatörünün doğru kullanım şekli şöyledir:Halı ve döşeme şampuanını 1/10 oranında seyrelterek aplikatörün içine doldurun. Halı aplikatörünün sap arkasında bulunan butonu işaret parmağınız ile çekili tutarak, aplikatörü ileri-geri halı üzerinde gezdiriniz. Bu hareket ile aplikatörün haznesi içerisindeki sıvı karışım, köpük olarak halıya yayılacaktır. 5-6 saat kurumaya bırakın ve sonra halıyı elektrik süpürgesi ile süpürünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benim için sizin fikirleriniz önemli...